Powered by RND
PodcastsHistoryپادکست مداخله | Modakheleh Podcast
Listen to پادکست مداخله | Modakheleh Podcast in the App
Listen to پادکست مداخله | Modakheleh Podcast in the App
(398)(247,963)
Save favourites
Alarm
Sleep timer

پادکست مداخله | Modakheleh Podcast

Podcast پادکست مداخله | Modakheleh Podcast
سالار خوشخو و علی سلطان‌زاده
.پادکست مداخله، واکاوی مسائل امروز ایران با رویکرد تاریخی است.در این پادکست، کلیشه‌های ذهنی شما از تاریخ را به چالش می‌کشیم.در فصل اول، موضوع بحث ما "مدرنیته در...

Available Episodes

5 of 11
  • فصل دوم، اپیزود اول | مدرنیته، کاوه یا اسکندر
    بسیاری از افراد تصور می‌کنند که امروزه فقط اروپا و آمریکای شمالی مدرن هستند. سؤالی که پیش می‌آید این است که چه شد که این جوامع مدرن شدند و جوامع دیگر مدرن نشدند؟ آیا یک قهرمان آمد و آنها را مدرن کرد؟ یا یک حملۀ خارجی باعث شد که همۀ سنت‌ها به طور کامل از بین برود و جامعۀ مدرن به دنیا بیاید؟ عامل مدرنیتۀ غرب که بود: کاوه یا اسکندر؟ در این قسمت به بررسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های اروپای مدرن پرداخته‌ایم: انقلاب «کبیر» فرانسه. مداخله همچنان مشغول کلیشه‌زدایی از تاریخ است؛ این بار به دنبال زدودن کلیشه از انقلاب سیاسی‌ای است که به دنبال آن ۱۷۰۰۰ نفر در کمتر از یک سال محاکمه و اعدام شدند."لینک تهیه‌ی کتاب‌های "نشر چرخhttps://www.cheshmeh.ir___نویسنده و راوی: سالار خوش‌خو و علی سلطان‌زادهصدابرداری، میکس و مسترینگ: ایمان لطفیانتهیه‌کننده: گوشه‌ی پادکست:اینستاگرام مداخلهhttps://instagram.com/modakheleh.podcastتلگرام مداخله:https://t.me/modakhelehpodcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    58:19
  • فصل اول، اپیزود دهم | مداخله، علیه نوستالژی، علیه اسطوره، علیه فراموشی
    مداخله مهم‌ترین مأموریت خودش را مقابله با کلیشه‌های ذهنی در مورد تاریخ می‌داند. کلیشه، محتوای تکراری نیست؛ بلکه عملکردی است که سعی می‌کند محتوای تکراری تولید کند و به همین دلیل کمکی به فهم وضعیت اکنون ما نمی‌کند. کلیشه‌های رایجی که در تاریخ‌نویسی ما وجود دارد و باید از آن‌ها دوری کنیم، نوستالژی‌گرایی، دیدنِ تاریخ به مثابۀ اسطوره و ذات‌گرایی است. در قسمت دهم، که آخرین قسمت فصل اول مداخله است، به این موضوعات پرداخته‌ایم.___"لینک تهیه‌ی کتاب‌های "نشر چرخhttps://www.cheshmeh.ir___نویسنده و راوی: سالار خوش‌خو و علی سلطان‌زادهصدابرداری، میکس و مسترینگ: ایمان لطفیانتهیه‌کننده: گوشه‌ی پادکست:اینستاگرام مداخلهhttps://instagram.com/modakheleh.podcastتلگرام مداخله:https://t.me/modakhelehpodcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    57:03
  • فصل اول، اپیزود نهم | مدرنیته و جدایی نادر از سیمین
    خیلی از متفکران برای توضیح جایگاه تاریخی ایران، از مفاهیم «سنت» و «مدرنیته» استفاده می‌کنند. سنت به چه معناست؟ آیا سنت فقط مجموعه اندیشه‌هایی را شامل می‌شود که چند صد سال از آن گذشته باشد؟ مدرنیته به چه معناست؟ آیا مدرنیته یک مجموعه‌ی منسجمی از اندیشه‌هاست که می‌توان کل آن را پذیرفت؟ در قسمت نهم مداخله، با زانیار ابراهیمی، مترجم و پژوهشگر فلسفۀ سیاسی، در این‌باره گفتگو کردیم."لینک تهیه‌ی کتاب‌های "نشر چرخhttps://www.cheshmeh.ir___نویسنده و راوی: سالار خوش‌خو و علی سلطان‌زادهصدابرداری، میکس و مسترینگ: ایمان لطفیانتهیه‌کننده: گوشه‌ی پادکست:اینستاگرام مداخلهhttps://instagram.com/modakheleh.podcastتلگرام مداخله:https://t.me/modakhelehpodcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:01:27
  • فصل اول، اپیزود هشتم | مدرنیته و شطرنج
    یکی از تصورات خطی و کاریکاتورگونه از وضعیت مدرن این است که دین در وضعیت مدرن جایگاهی ندارد و یا اگر هم جایگاهی داشته باشد، در خانه و پستو است. این دیدگاه منطبق است با همان فهم غلط از سکولاریزاسیون که فکر می‌کند سکولاریزاسیون یعنی جدایی دین از سیاست. این دیدگاه ساده‌لوحانه درباره‌ی سکولاریزاسیون معتقد است که دین در سیاست و حکمرانی و قدرت سیاسی‌اش هیچ دخالتی ندارد. اگر ما معتقدیم که چنین دیدگاهی در مورد وضعیت مدرن و سکولاریزاسیون کاریکاتورگونه است، پس جایگاه دین در وضعیت مدرن چیست؟ اگر این پرسش را در مورد جامعۀ ایران مطرح کنیم، به این صورت می‌شود: چطور می‌شود که وضعیت ما از طرفی مدرن باشد، و از طرف دیگر، اسلام سیاسی بر ما حاکم باشد؟"لینک تهیه‌ی کتاب‌های "نشر چرخhttps://www.cheshmeh.ir___نویسنده و راوی: سالار خوش‌خو و علی سلطان‌زادهصدابرداری، میکس و مسترینگ: ایمان لطفیانتهیه‌کننده: گوشه‌ی پادکست:اینستاگرام مداخلهhttps://instagram.com/modakheleh.podcastتلگرام مداخله:https://t.me/modakhelehpodcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    50:57
  • فصل اول، اپیزود هفتم | مدرنیته و کالباس
    .در روایت سوژه‏محور همه رخدادهای تاریخی به اشخاص نسبت داده می‏شود، و سیاست‏مدارها یا خائن‏اند یا خادم. در این نگاه رضاشاه پدر ایران نوین تلقی می‏شود. اما می‎توان چند سوال مطرح کرد. چرا شاهان قبلی چنین دستورهایی ندادند؟ آیا آن‌ها نمی‌دانستند و رضاشاه فقط می‌دانست؟ آیا اطرافیان رضاشاه دانا بودند و اطرافیان شاهان پیشین، نادان؟ اگر رضاشاه فروغی را داشت، ناصرالدین شاه هم امیرکبیر را داشت. سوال بعدی این است که چه شد که برخی دستورات رضاشاه اجرایی شد و برخی نشد؟ مثلا چرا دانشگاه تهران دوام آورد، ولی طرح جمع‌آوری مستمندان و گداها دوام نیاورد؟ هر دو در دوران پهلوی اول اجرا شد، چرا یکی جواب داد و دیگری نه؟ ما در قسمت هفتم از نگاه اقتصاد سیاسی سعی کرده‏ایم برخی رخدادهای تاریخی آن دوره را به دور از این نگاه ساده‏انگارانه تحلیل کنیم.___"لینک تهیه‌ی کتاب‌های "نشر چرخhttps://www.cheshmeh.ir___نویسنده و راوی: سالار خوش‌خو و علی سلطان‌زادهصدابرداری، میکس و مسترینگ: ایمان لطفیانتهیه‌کننده: گوشه‌ی پادکست:اینستاگرام مداخلهhttps://instagram.com/modakheleh.podcastتلگرام مداخله:https://t.me/modakhelehpodcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:00:30

More History podcasts

About پادکست مداخله | Modakheleh Podcast

.پادکست مداخله، واکاوی مسائل امروز ایران با رویکرد تاریخی است.در این پادکست، کلیشه‌های ذهنی شما از تاریخ را به چالش می‌کشیم.در فصل اول، موضوع بحث ما "مدرنیته در ایران" است Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast website

Listen to پادکست مداخله | Modakheleh Podcast, A Forgotten History and many other podcasts from around the world with the radio.net app

Get the free radio.net app

  • Stations and podcasts to bookmark
  • Stream via Wi-Fi or Bluetooth
  • Supports Carplay & Android Auto
  • Many other app features
Social
v7.11.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 3/20/2025 - 2:03:44 AM