El Centre del Carme Cultura Contemporània estrena la segona temporada de la seua pròpia microsèrie de ficció, 'CCCC Stories', que relata deu històries quotidianes amb el museu com a escenari. Curtmetratges que transiten entre el sentit de l’humor i l’emoció de la mà d’actors valencians i 'influencers'.
Deu capítols autoconclusius, entre cinc i deu minuts de durada, que porten com a bandera la igualtat, la diversitat i la llibertat, i que es publicaran en Youtube i xarxes socials amb una entrega setmanal a partir de gener de 2024.
Es tracta d’una producció cinematogràfica del CCCC juntament amb Pausa Dramàtica Films i amb la direcció i elsguions de Sergi Merchan y José Luis Lázaro.
--------
28:14
Ep 39 | Yo lo Vi
Vos convidem a sentir aquest episodi mentre cotempleu l’exposició de Pepe Miralles a la Sala Dormitori.
La mostra, Yo lo vi, fa una mirada cap arrere travessant tota la producció de l’artista centrada en la pandèmia de la SIDA els efectes de la qual va provocar 40 milions de víctimes mortals a tot el món entre les dècades dels 80 i 90 del segle passat. “Cada mort individual és també una mort política”, assegura l’autor. Miralles mira, amb la perspectiva del temps allò que va ocórrer i ho fa des de dins.
Aquesta selecció de peces constitueix una memòria del trauma. La SIDA va afectar no només els cossos, sinó que es va convertir en una malaltia social.
Pepe Miralles se situa com un testimoni que relata la seua experiència de vida en la SIDA a partir de les seues obres. El títol triat per a l’exposició, el Yo lo vi d’un dels més importants gravats dels ‘Desastres de la guerra’ de Francisco de Goya (1810-1815), acaba identificant el lloc de l’espectador, del protagonista i del productor d’imatges.
--------
32:52
Ep 38 | CCCC FilmLab
La nova incubadora de talent emergent audiovisual del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, CCCC Film Lab, ha seleccionat una vintena de projectes de curtmetratge en la primera edició del programa, que es desenvolupa al Centre del Carme incloent-hi formació i material per al rodatge i l’edició dels films.
El direrctor d'aquesta iniciativa, Pau Vergara, i quatre dels autors, Samuel Sebastián, Javier Artigas, Carolina Navarro i Elena Nemenyi, ens parlen dels seus projectes que aborden diversos gèneres, des del drama fins a la comèdia, passant pel cinema més experimental.
Fins a finals d’any, el Centre del Carme es transforma en un centre de creació audiovisual que inclou tallers, xarrades i jornades sobre la indústria, impartides per professionals de prestigi. Posteriorment, els curtmetratges seran escrits, produïts i rodats.
--------
33:43
Ep 37 | De l'Abjecte
Patricia Gómez i Maria Jesús González ens submergeixen en els sons i les imatges de les parets de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera. Un projecte artístic reconegut amb el Premi 2022 d’Arts Visuals ‘Alfons Roig’, atorgat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.
Els fragments rectangulars extrets de les parets mitjançant arrancada mural i allotjats sobre un nou suport de llenç, es transmuten en paisatges sense punt de fugida, ni llum ambiental, sinó que estan fets de color, matèria, temps i memòria. Són finestres que miren cap a dins i ens permeten la contemplació del món interior d’un lloc i unes històries invisibles, marginals i oblidades.
Escolta el relat de l'experiència de les artistes en espais tancats a traves de les veus i els paisatges sonors d'Edu Comelles.
--------
23:22
Ep 36 | Alçar a Pols
L’origen remot de la muixeranga és una gran incògnita. De manera general s’accepta que procedeix de la tradició dels acròbates del Magreb. Aquesta hipòtesi es fonamenta principalment en la semblança que hi ha entre algunes figures muixerangueres i les dels acròbates, l’herència cultural andalusina i l’existència de població morisca a terres valencianes fins l’any 1609. Però aquesta hipòtesi resta inconclusa, i tal i com cita el periodista i muixeranguer Pau Pertegaz, els orígens de la muixeranga podrien tindre vinculacions amb la població negra africana i esclava de l’antiga Corona d’Aragó.
El projecte artístic audiovisual de Miquel Garcia i la Jove Muixeranga de València, Alçar a pols, proposa indagar en els seus orígens incerts i traure a la superfície un dels episodis més ocults de la història valenciana: l’esclavitud, i realitzar un treball col·lectiu per tal de traduir i experimentar en la creació de noves figures els resultats de la recerca.
El Centre del Carme Cultura Contemporània s’apunta al moviment podcasting amb el segell CCCC Podcast realitzat per la periodista radiofònica, Amàlia Garrigós i l’artista sonor, Edu Comelles. Es tracta del primer contingut sonor creat específicament- i de manera assídua- des d’un museu valencià.
El del Centre del Carme és un podcast narratiu amb un ritme dinàmic i singular. Es tracta de divulgar, promoure i difondre la diversitat cultural i social que es mou dins dels claustres del CCCC creant atmosferes que facen imaginar i sentir tot allò que bull al seu interior. Aquest Podcast té tantes cares com les que ens descobreix el Centre del Carme. Una proposta per assaborir les distintes expressions culturals de les arts.