Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Radio Logo
The station's stream will start in null sec.
Listen to Door de ogen van de Koning in the App
Listen to Door de ogen van de Koning in the App
(171,489)
Save favourites
Alarm
Sleep timer
Save favourites
Alarm
Sleep timer
HomePodcastsGovernment
Door de ogen van de Koning

Door de ogen van de Koning

Podcast Door de ogen van de Koning
Podcast Door de ogen van de Koning

Door de ogen van de Koning

RVD / Tonny Media
add
Het is precies 10 jaar geleden dat Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Hoe beleefde hij de periode ... More
Het is precies 10 jaar geleden dat Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Hoe beleefde hij de periode ... More

Available Episodes

5 of 11
 • 2022 – De toekomst: 'Wat je gaat worden staat vast, maar hoe je het gaat worden, dat vul je zelf in'
  2022. Een jaar van recordhitte en onrust. Rusland valt Oekraïne binnen en ontketent een slepende oorlog. De energieprijzen stijgen tot recordhoogte. Nederland is in de ban van het stikstofprobleem en Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk overlijdt. In deze laatste aflevering blikken we echter niet alleen terug, maar ook vooruit. In deze aflevering kijken we door de ogen van de Koning naar de toekomst. Hoe zien de komende tien jaar eruit? Hoe wordt Prinses Amalia klaargestoomd voor de uiteindelijke opvolging? Dat traject is zeker niet voor haar uitgestippeld, verklaart de Koning, want ‘Wat je gaat worden staat vast, maar hoe je het gaat worden, dat vul je zelf in'Deze podcast is gemaakt is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  25/05/2023
  24:41
 • 2021 – Staatsbezoeken: ‘Wij ontvangen als vriend’
  2021. Het jaar waarin Peter R. de Vries wordt vermoord, Limburg en de landen om ons heen worden geteisterd door overstromingen en waarin het kabinet aftreedt om de toeslagenaffaire. Max Verstappen wint als eerste Nederlander de Formule 1 en ook voor de Koninklijke Familie kent 2021 een paar mooie momenten. Prinses Amalia viert haar achttiende verjaardag en wordt binnengeleid in de Raad van State. Koningin Máxima wordt vijftig en vergezelt de Koning onder andere op enkele staatsbezoeken. In deze aflevering kijken we door de ogen van de Koning naar zo’n staatsbezoek, naar het teamwork van het Koninklijk Paar en hoe de Koning Nederland vertegenwoordigt : ‘Wij ontvangen als vriend’Deze podcast is gemaakt is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  18/05/2023
  24:47
 • 2020 – Coronapandemie: ‘De snelheid waarmee het gebeurt is heel heftig’
  2020. Het jaar dat zo normaal begint en dan ineens anders wordt dan alle andere. Het coronavirus verspreidt zich in de eerste maanden van het jaar over de hele wereld en we moeten ons allemaal aanpassen. We klappen voor de zorg, zijn gefascineerd door het gebaar voor ‘hamsteren’ van tolk Irma, en kijken massaal naar de toespraken van de premier en de Koning (of naar de persconferenties van Mark Rutte en Hugo de Jonge). In deze aflevering kijken we door de ogen van de Koning naar het coronajaar en hoe plotseling alles veranderde: ‘de snelheid waarmee het gebeurt is heel heftig.’Deze podcast is gemaakt is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  11/05/2023
  24:20
 • 2019 – 75 jaar Vrijheid: ‘Op dat moment kon ik daarmee in het reine komen’
  2019. Het jaar van de moord op Derk Wiersum en de tramaanslag in Utrecht. Maar ook het jaar waarin Nederland eindelijk weer eens het Eurovisie Songfestival wint. De Koning geeft een toespraak voor de Verenigde Naties ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid in het westen. In deze aflevering kijken we door de ogen van de Koning naar een bijzonder Bevrijdingsjaar, met een toespraak op een lege Dam. Daar besprak de Koning de gevoelige geschiedenis van zijn overgrootmoeder in de Tweede Wereldoorlog, waarmee hij ‘op dat moment in het reine kon komen.’Deze podcast is gemaakt is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  4/05/2023
  22:33
 • 2018 – Olympische Spelen: ‘Sport verbroedert écht’
  2018. Het jaar van fake news en van het einde aan de Groningse gaswinning. De Koning viert het vijftigjarige bestaan van Amnesty International en brengt een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Ook moedigt hij de Olympische wintersporters aan in Zuid-Korea. In deze aflevering kijken we door de ogen van de Koning naar zijn twee grote passies: vliegen en sport. En hoe de Nederlanders een ongelooflijke twintig medailles haalden in Pyeongchang. Aanmoedigen is niet alleen een hobby, maar zelfs een van de speerpunten van zijn rol als Koning, want ‘sport verbroedert écht.’Deze podcast is gemaakt is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  27/04/2023
  25:25

More Government podcasts

About Door de ogen van de Koning

Het is precies 10 jaar geleden dat Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Hoe beleefde hij de periode van toen tot nu? Vanuit zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch wordt, samen met Edwin Evers, in 10 afleveringen teruggeblikt op het afgelopen decennium als staatshoofd.


Deze podcast is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podcast website

Listen to Door de ogen van de Koning, RADIO AZAD HIND 90.8 FM and Many Other Stations from Around the World with the radio.net App

Door de ogen van de Koning

Door de ogen van de Koning

Download now for free and listen to the radio easily.

Google Play StoreApp Store