PodcastsBusinessמדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

ענת גרינברג ודודו ציזנר
מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם
Latest episode

85 episodes

  • מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

    פרק 85 - הם לא רוצים שנעשה אוטומציה - אז עשינו אוטומציה! עם אסף כהן

    18/06/2026 | 52 mins.
    בפרק הקודם ראינו איך בונים בנק דיגיטלי, מבוסס אוטומציה ובינה מלאכותית מהיום הראשון.
    הפעם עניין אותנו לשאול - איך עושים אוטומציה בסקייל כשצריך לעבוד מול גופים ממשלתיים, שהם לפעמים השם הנרדף לחוסר יעילות וטכנולוגיה? 🤬
    עבור כך הזמנו לאולפן את אסף כהן - יזם פיננסי ומנכ"ל פינאפ מבית מיטב דש.
    פינאפ מספקת שירות יקר וחשוב - היא עוזרת לאזרחים, שכירים ועצמאיים, לגלות האם מגיעים להם החזרי מס, ולהשיג את ההחזר המקסימלי.
    באופן טבעי תהליכי העבודה של פינאפ מתממשקים לרשויות המיסים, שאינן ידועות כחדשניות טכנולוגית ועדיין - איך סטארטאפ (היום חברה מבוססת) שרוצה לגדול יכול לעשות את זה כשצריכים לעבוד מול גופים שבאופן מובהק אומרים - אל תעשו אוטומציה לעבודה מולנו! 😶
    פתחנו עם אסף את תהליכי העבודה מקצה לקצה, איך חברה בוחרת במה להשקיע את הטכנולוגיה כדי לייצר סקייל ומה החשיבות של הגורם האנושי בתהליכי עבודה - במיוחד כשרוצים להגיע לסקייל גבוה ולהיות תחרותיים.
    דיברנו על בינה מלאכותית לפני עידן הצ'אטים - אילו תהליכים פינאפ שילבה לפני Gen AI,
    איך מעדכנים מוצר באופן בלתי פוסק בעזרת בינה מלאכותית ואיך בוחרים מה ילך לפיתוח, מה ילך לאוטומציה ומה יפתר בעזרת בינה מלאכותית.
    בהמשך לפרק 67 שנקרא "מיינד דה גאפ", דיברנו על הקלות שבה הכלים הטכנולוגיים היום מביאים אותך ל-80%, ומתי ואיך אפשר וחשוב לסגור את הפער למוצר שהוא 100%.
    יש מקומות שבהם זה לא מהותי - ויש שווקים, כמו פיננסים, שבהם זה קריטי.
    דיברנו על הציפייה האגרסיבית של לקוחות לחווית שירות, ואיך אוטומציה וסוכנים מאפשרים לארגונים לתת מענה בסקייל גדול. דיברנו על איך טכנולוגיה יכולה לפתוח לפינאפ שווקים חדשים - ואיך משתמשים בטכנולוגיה כדי לבחור לאיזה שווקים נכנסים ומאילו להימנע.
    סיימנו במה שלמדנו על אוטומציה השבוע ואיך זה משרת את המסר של הפרק - איך עושים אוטומציה במקומות שבהם אי אפשר? 🤩
    תובנות של למעלה מעשור שרלוונטיות לכל עסק שרוצה להיות תחרותי - מוזמנים להאזין! 🤖
  • מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

    פרק 84 - כך בנינו בנק דיגיטלי מבוסס אוטומציה ובינה מלאכותית! עם יובל בירנבוים

    02/06/2026 | 1h 8 mins.
    אחרי עשרות שנים שבהן לא הוקם בנק חדש בישראל, וואן זירו נולד 🐣 והוא נבנה מראש, ברמת הטכנולוגיה והמודל העסקי, להיות מבוסס אוטומציה ובינה מלאכותית, אפילו לפני שכולנו התרגלנו להתייעץ על כל דבר עם הצ'אט!

    היינו חייבים להבין איך נראה בנק שנבנה לאוטומציה ו-AI מתחת למכסה המנוע - אז הזמנו לאולפן את יובל בירנבוים, סמנכ"ל הטכנולוגיה של הבנק.

    יובל סיפר לנו איך מודלים עסקיים ותהליכי עבודה מושפעים מההחלטה הבסיסית שאוטומציה היא זו שתעשה את העבודה במקרים רבים - ואיך צוותי אוטומציה וצוותים אנושיים עובדים ביחד בפיתוח, ובשאר המחלקות בחברה, על מנת לייצר מודל תמחור רזה ותחרותי.

    דיברנו על איך מודל כזה מאפשר לשנות את השיח עם הלקוחות - ואיך תהליך קבלת ההחלטה של הלקוחות על הצטרפות לבנק השתנה ממה שהכרנו לפני כן והפך דומה יותר לתהליך קניית תוכנה.

    דיברנו על העידן בו הבינה מעבירה אותנו מאוטומציה של אצבעות לאוטומציה של החלטות ומה זה אומר לכל עובד - ואיך נראית יזמות, פיננסית ואחרת, בעידן בו לכולם יש גישה לאותם הסוכנים והכלים במחיר מצחיק.

    דיברנו על הפרס שבו זכתה הבנקאית הדיגיטלית של הבנק - ומה זה אומר עבורנו שסוכנת מבוססת בינה מלאכותית זוכה בתחרות שהייתה שמורה עד לא מזמן לבני אנוש. דיברנו על השימוש בכלי נו-קוד בבנק, על מה חשוב להקפיד כשעובדים עם סוכני בינה מלאכותית על דאטה ממש ממש רגיש ומה כל זה אומר על עתיד עולם התעסוקה.

    דיברנו על איך כל עסק יכול לאמץ את המיינדסט הזה אליו גם אם הוא לא טכנולוגי, במה חשוב להתמקד, מתי לבנות ומתי לקנות ודבר אחד שלמדנו על אוטומציה השבוע! 🤖
  • מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

    פרק 83 - חפש אותי בבינה! קידום אורגני בעידן הבינה והאוטומציה עם ירין פרנקל

    18/05/2026 | 1h 3 mins.
    פעם, החלום של כל עסק היה להיות מקום ראשון בגוגל. היום כולם רוצים שמנועי הבינה המלאכותית ימליצו עליהם.
    מהו ה-GEO, קידום אורגני במנועי בינה,
    איך הוא קשור ל-SEO הותיק
    והאם כל העבודה שעסקים עשו כדי "להיות מקום ראשון בגוגל" צריכה להשתנות כדי להישאר רלוונטיים?
    הזמנו לאולפן את ירין פרנקל, הבעלים של חברת מולטינט ואיש SEO ותיק.
    היו לנו ים שאלות בנושא - כולל:
    🔍 למה חשוב "קאט דה בולשיט" בתוכן למנועי בינה מלאכותית
    🔍 מה המבנה הנכון לתוכן שמנועי בינה אוהבים?
    🔍 איך מודדים ביצועים של חיפוש במנועי בינה?
    🔍 איך בונים אסטרטגיית תוכן נכונה למנועי בינה וגוגל ביחד?
    🔍 איך נכון למנף אוטומציה ובינה ליצירת תוכן?
    🔍 בעידן שבו כל אחד יכול לייצר אינסוף תוכן כל יום - איך נכון להישאר יצירתי ומקורי עבור הקוראים?
    🔍 מהו תוכן לבני אדם לעומת תוכן למנועים?
    🔍 איפה ומתי משתמשים באוטומציה קלאסית לקידום תכנים?
    🪬 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?
  • מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

    פרק 82 - איך תהפכו את האוטומציה שלכם למוצר!

    29/04/2026 | 42 mins.
    בזק אמרו בזמנו - זאת זכות לתת שירות!
    אם יש משהו שאנחנו כאנשי אוטומציה עושים זה לתת שירות - להקשיב לצרכים, לבנות את האוטומציה שאותו הלקוח צריך ולהתקדם לפיצ'ר הבא.
    יש משהו מאוד חזק במקום שבו אנחנו מפסיקים להסתכל על אוטומציה כשירות לכל לקוח בנפרד - ומתחילים לראות איך מה שבנינו הופך למוצר, שיכול לשרת לקוחות רבים!
    עכשיו, מוצר ושירות הם דומים במהות - שניהם באים לפתור ללקוח בעיה כלשהי.
    היישום שלהם בפועל - שונה מאוד...
    רצינו להקדיש שיח למקומות שבהם אנחנו זיהינו איך שירות שאנחנו נותנים יכול להיות ארוז כמוצר - איך זיהינו את זה, איך ניגשנו לבנייה בפועל ואילו דברים הפכו את המוצר שלנו לכזה שלקוחות יכולים להתאים לצרכים שלהם.
    בעידן שבו קל מתמיד לבנות מוצרים - עם כלי נו-קוד וכלי ווייב קודינג - ההבנה של מה גבולות הגזרה של מוצר חשובים מתמיד!
    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:
    🤖 איך לזהות את המכנה המשותף הרחב ביותר ואיך, ברמה הטכנית, משאירים "פתח לעוד"
    🤖 למה חשיבה גנרית היא קריטית!! בתהליכים של הפיכת אוטומציה למוצר
    🤖 מתי לבנות מוצר בנו-קוד או ווייב קודינג ומתי בקוד?
    🤖 איך קובעים מה יכנס למוצר ומה לא?
    🤖 איך להימנע מכך שהמוצר שלנו יהפוך לפח זבל של פיצ'רים?
    🤖 איך איש אוטומציה בתוך ארגון יכול לחשוב "מוצרית" ולמה זה מומלץ?
    🤖 למה בעידן הווייב קודינג יש יותר מקום למוצרים קטנים - ולמה עבודה צמודה עם לקוחות היא קריטית?
    🤖 איך לתמחר ולהפיץ מוצר אוטומציה שבניתם
    🤖 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?
    בעידן הנוכחי, היכולת להרים מוצר זמינה מתמיד - אל תפספסו את ההזדמנות לארוז את השירותים שלכם כמוצרים!
  • מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם

    פרק 81 - דבר עם הסוכן (הקולי) שלי - עם שלומי גוטמן

    15/04/2026 | 1h 3 mins.
    איך נשמע ומתנהג סוכן מכירות קולי מבוסס AI, כשמאמנים ומלמדים אותו על העסק שלכם?
    בפרק הזה יש לנו שני אורחים - סוכן קולי מבוסס בינה מלאכותית שנבנה במיוחד עבור הפודקאסט, והאיש שבנה אותו - שלומי גוטמן מחברת וויסנטר.
    שלומי, אורח ותיק של הפודקאסט, בא עם סוכן קולי שהצוות שלו בנה ויודע להמליץ על פרקים בפודקאסט. לקחנו את הסוכן לסיבוב - ואז צללנו לעומק השאלה, איך בונים סוכנים קוליים מבוססי בינה מלאכותית ואיך מתאימים אותם לעסק שלכם.
    שלומי לקח אותנו צעד צעד דרך תהליך הבנייה, האימון והדיוק של הסוכן - כולל החומר שעליו הוא התבסס, הפרסונות השונות (יש שלוש כאלו במקרה הזה) ולמה סוכן קולי זה ממש לא צ'אטבוט עם יכולות קוליות.
    דיברנו על איך סוכנים קוליים וסוכנים אנושיים צריכים ויכולים לעבוד אחד עם השני - ואיך סוכן קולי הופך את הסוכנים האנושיים לטובים יותר.
    כמובן שלא יכולנו שלא לדבר על אינטגרציות - ל-CRM של העסק, למרכזיה, למאגרי נתונים ולכל דבר שיאפשר לסוכן לעשות את העבודה שלו. במקרה שלנו - מה עושים כשעולה לאוויר פרק חדש בפודקאסט, איך הסוכן יכול ללמוד ולהכיר אותו?
    דיברנו על התשתית הטכנית, איך אפשר להקטין את אחד הגורמים החשובים בסוכן קולי (מהירות התגובה) ואיך הדור הבא של המודלים נראה.
    הייתה שיחה מרתקת - עם הסוכן ובעיקר עם שלומי!! 🤯
More Business podcasts
About מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם
בפודקאסט "מדברים אוטומציה" נכניס אתכם לעולם המדהים של אוטומציה עסקית. נשמע איך הכלים, השיטות, ובעיקר המיינדסט מאפשרים לחברות לשפר רווחיות, לגדול בצורה חכמה ולהשיג יתרון עסקי על המתחרים. בכל פרק ננתח קייס סטאדיז עסקיים. נראיין מנהלים ובעלי עסקים שנחשפו לעולם האוטומציה העסקית - והתמכרו. ניכנס אל "מאחורי הקלעים" של התהליכים. ננתח מה בדיוק היה שם - מהאסטרטגיה, דרך הטכנולוגיה ועד לאימפקט העסקי. אנחנו מקווים לפתוח לכם את החשיבה לשיטות וכלים שלא בהכרח הכרתם - ותרצו ליישם כבר מחר!
Podcast website

Listen to מדברים אוטומציה - הפודקאסט לעסקים שמחפשים לצמוח חכם, She's On The Money and many other podcasts from around the world with the radio.net app

Get the free radio.net app

  • Stations and podcasts to bookmark
  • Stream via Wi-Fi or Bluetooth
  • Supports Carplay & Android Auto
  • Many other app features